vadå

det flyger förbi ett flygplan uppe i det blå. jag tänker att jag nog ska flyga sådana när jag blir stor. och snart. det måste vara en underbar känsla att åka där uppe, titta ner på den fina skogen och bara njuta av det vackra vädret och livet. jag hade gärna varit där nu.
jag tänker att när jag blir pilot ska jag tänka på att jag tänkte de här tankarna, sen att jag skrev det här.
och om jag blir musiker ska jag tänka på när jag tänkte nåt liknande nån annan gång.

[genomtänkt rubrik]

jag hade ett underligt "betygssnack" idag.

tekniklärare: vi var väl rätt överens om ditt betyg (mvg) sist vi pratade?
jag: jo, det var vi väl..
tekniklärare: vad var det vi sa då? [?!]
jag: tja, jag sa att jag kände att jag var värd ett mvg och du höll med.
tekniklärare: det är så svårt för mig nu när jag bara har haft er i nian att bedöma er. (det kan jag förstå, sen han vägrar att ha skriftliga prov.) hur kan du verifiera för mig att du ska ha mvg?
jag: tja, jag har ju alltid haft mvg i teknik och tycker att jag har visat det i år med..
tekniklärare: jo, men tidigare år spelar ju ingen roll nu.
jag: men nians terminsbetyg är ju ett samlingsbetyg..

sen kommer jag inte riktigt ihåg, men det slutade iaf med att jag ska få behålla mitt mvg (för att citera; "ok, jag köper det ludvig").. för en annan kompis hade det låtit såhär:

tekniklärare: vad vill du ha för betyg?
kompis: tja, vg låter bra
tekniklärare: ok, då får du det

Quiénes?EsPenelopeCruz

jag älskar det här med youetube-integreringen, o så länge ingen klagar på det (och troligtvis även efter) kommer jag fortsätta.

jag sitter o pluggar till muntligt spanskprov i morgon, o jag älskar att det finns massa bra på internet!



jag gillar speciellt biten "Quiénes?Espenelopecruz". det går så härligt fort!

detta klipp påminner mig om en av mina favoritfilmer, "Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain", som jag tycker ni ska se.

jag har ändrat uppfattning

vad gäller roligaste youtube-videon


kjsdföj

jag har precis sålt min älskade moped som ni som kanske läst förut hört om. jag la ut annonsen på blocket kl 15.01 och efter bara några min började det ringa. jag kan tom berätta att under tiden jag skrivit det här (c:a 2 min) (jaja, jag är väl lite långsam) har det ringt inte mindre än två personer på den. ("på den" i det här sammanhanget tycker jag förövrigt är typ det bonnigaste man kan säga)
jag misstänker att jag sålde den för billigt.

jag prövade ett program, "dream recorder", till min dator i natt:

jag riggar upp datorn på nattygsbordet så att kameran riktas mot mig i sängen.
jag ställer in vilken låt jag ska somna in till (albatross med fleetwood mac).
jag ställer in mellan vilka tider datorn ska göra ifrån sig fågelljud så att jag ska börja drömma om fåglar.
jag bestämmer ljud att vakna till på morgonen (trumpetfantar).

utöver dessa finesser är tanken att datorn tar en bild på mig var annan minut och på så sätt ser hur jag rör mig. därefter kan den räkna ut hur jag sover (djup-, dröm-, eller normalsömn) och beroende på det agera på olika sätt.
om jag har ställt in väckningen mellan klockan 7 och 8 kommer den att väcka mig med trumpeten någonstans däremellan när den känner för det, helst i min drömperiod, för då vaknar man lättast. man vill inte bli väckt under en djupsömnsperiod - det är tydligen då man blir helt körd i huvet resten av dagen.

det verkar som att det funkade i viss mån iaf, för när jag vaknade kände jag mig rätt pigg trots att jag inte sov särskilt länge..

ett annat förslag som veckarklocka är detta:



det bästa är att det inte är någon som bara haft roligt o lagt till fula ljud o redigerat om videon - det är verkligen en riktig låt.

Goo Goo G'Joob

ibland har man inte mycket att skriva, men så kan man skriva det här. och det här.

det får mig att tänka på en sak. jag tänkte nån gång när jag satt i en bil att jag skulle tänka på att jag tänkte det jag tänkte då senare den dagen.

och en till sak. jag tänkte nån gång när jag satt i en buss hur det vore att titta ut genom fönstret med någon annans ögon. om miljöerna, samma gamla tråkiga buskar och rödljus som jag så många gånger åkt förbi, skulle blivit fina och spännande. det kan ju ibland bli så, att man när man tex åker bil nånstans där man aldrig varit, tänker på hur det vore att leva där.

jag försökte se med någon annans ögon, men jag vet inte om jag riktigt lyckades. jag lyckades i alla fall se vissa detaljer jag aldrig sett förut. ett nytt hus där, en liten småväg som svänger av där.

vad bör och kan man säga om det hela då? varför ska jag

roligt, det här med destruktiva sporter

jag har precis varit och kört paintball. det var jävligt roligt, men jag kan berätta att det finns skönare grejer än att få 5 kulor i röven. då är det desto roligare att sitta bakom en sten och sikta in nån och dra av en salva.

insikt

jag tycker om ordet "konstruera"

lshdous

jag är lite inne på det här med nyttig mat just nu. så i morgon består lunchen av följande:

1 Kexchoklad
2 Festis
2 Vaniljfyllda munkar
300 gram färdiglagade pannkakor
1 Arla is-kaffe latte

both of us know that that's impossible

det kanske är jävligt tråkigt för er, men jag måste slå ett till slag för Magnetic Fields. de tillsammans med Håkan Hellström och the Cure är antagligen min absoluta top tre, så nu vet ni det.


the bed of our dreams

idag har jag ätit min förmodligen nyttigaste lunch nånsin; 4 rostade mackor med nutella. + varm oboy med grädde. jag känner mig lite hungrig nu, konstigt.

igår var jag på ikea, en inte allt för rolig upplevelse, men mitt bland alla lampskärmar och dricksglas för 50 öre hittade jag min drömsäng:
ikeas runda säng
det vore så fantastiskt att bara kunna snurra runt på alla möjliga sätt och aldrig behöva bestämma sig för på vilken ledd man ska ligga. jag har annars en tendens att i sömnen snurra runt 180 grader, eller ännu värre; 90, och vakna som en ostbåge böjd över sängen. dessa problem vore ett minne blott, bara nån köpte sänghelvetet åt mig!

 (det är för övrigt jätteroligt att översätta tex den här sidan med google translator)

försovning

i morse vaknade jag svettig och med ont i både hals och nacke (samt resten av kroppen). jag avaktiverade genast väckarklockan (obs: teori; jag kan egentligen bara ha sovit förbi den som vanligt) och somnade om på stubben.

nu vaknade jag för c:a 30 min sedan. (fattar ni, jag har sovit till över klockan två en jävla vardag!) (nytt rekord!) när jag tittade på klockan konstaterade jag att mina klasskamrater ska sluta om en halvtimma.

det hela beror på att jag 1) badade i det iskalla vattnet (självklart inte frivilligt) 2) sov på backen som lutade och var stenhård i går natt. det stack även upp rotar och sånt i ryggen på mig där jag låg, så jag sov bara några timmar.

i natt har jag som sagt sovit desto bättre, jag drömde att jag sprang runt i en godisbutik och fick så mycket godis som jag ville (drömtolkare, någon?). dessutom somnade jag vid tolv och sov till två, det är, nejnej inte 2 timmar, 14(!).

ready to hajk




jag misstänker att det är lite fel på min packningstaktik.. nåväl hoppas jag får användning av mitt tånagelklipparset, min hopfällbara teve, kistan där bakom och all annan nödvändig supply.

vem fan vill lukta choklad?



längre tar jag det inte

blä

jag slutade skolan för en timma sen, hur great är det? i morgon ska vi som sagt paddla och sen sova i vindskydd. kollade just smhi och det verkar som att regnet PRECIS kommer undvika sthlm, men jag tvivlar jag.

god natt

fan, jag skulle varit i skolan för 40 min sen. jag vaknade klockan 5 inatt av att fönstret bokstavligt talat SLOG upp av vinden, det gjorde fan ont i öronen. väckarklockan har jag som vanligt bara slumrat förbi, trots att den med all sannolikhet både har ringt och pipit som faan för nån timma sen. fan

since im on the topic:

jag kom att tänka på en film jag såg förra sommaren om ett läger i usa dit barn blev skickade för att hjärntvättas och i stort sett offra sina liv åt den jävla kristendomen. filmen heter, efter lite googlande (tack gode google), "jesus camp" och finns att ladda ner här, inte alls för att jag uppmanar till illegal fildelning, nejnej, länken är baara till för att visa att den går att ladda ner..

här är ett klipp ur filmen, jag behöver inte ens säga nåt.


bad, baad religion

Vidare kan jag berätta att man inte bör skriva inlägg innehållandes ordet "gud" här på blogg.se av anledningen att, och i och med att jag just skrev ordet, reklamen kan bli i form av en länk till denna sida; http://www.jesus2020sverige.com/.
om du vill ha nåt o skratta åt (eller gråta) kan du dessutom titta på den fina videon som finns på sidan. om inte, så citerar jag highlightsen här;

"herre jesus, tack för att du dog på korset"
"jag vill att du tar kontakt med oss så att vi kan hjälpa dig att växa i den krista tron"


det är ju jävligt snyggt att de dessutom felstavar självaste gud i menyraden..

om du bara grät och nu vill ha skratt, have a look at this;



lägg märke till den hemskt trevliga prästen.

ok så

nu har jag kollat vädret och ändrat uppfattning lite, ska tydligen bli 5 grader och regn, känns mycket bättre nu

det viktiga är att trycka på länken

nästa vecka ska vi ha temavecka i skolan och för min del betyder det kanot. vi ska paddla någonstans i skärgården och sen sova på nån ö en natt. det blir säkert roligt men hoppas fan bara att det inte blir typ 10 grader som de säger.

nu sitter jag o kollar på the beloved discovery channel och myth busters, och nördig som man är så är det ju jätteroligt när de fetspränger grejer eller hoppar flera meter i luften med sina båtar. jag åkte också båt i går, men det blev inte så mycket hoppa i luften sen motorn la av efter 200 meter..

tillsvidare tycker jag att ni, istället för att göra någonting annat, ska lyssna på den här låten, som är väldigt fin.

höjden av klantarslighet

det här är nog det roligaste jag nånsin sett:



jag älskar hur han i slutet erkänner sig besegrad, tar en cigg och sen lägger sig ner på golvet.

yea, oh yea

jag ligger här i sängen med datorn i knät och pluggar på engelsk grammatik som jag har prov på i morgon, har hittat en jättebra sida. det är jävligt trevligt faktiskt, god bless the trådlös internet och magnetic fields' musik i öronen såhär in på småtimmarna.
lär väl iofs inte tänka så om några timmar när klockan ringer, får väl bli en sova-till-5-min-innan-jag-ska-vara-i-skolan i dag (i morgon, nu, nyss) också..

fö. är det bara för mig den tredje sista raden här har fula mellanrum?

it really is

det är fantastiskt, det här med internethandel!;

not another tv-blogg

okej, jag bara måste ägna en blogg åt kvällens 100 höjdare.
det här var precis det jag saknade med den här säsongen; alla roliga möten mellan olika människor (det var genialiskt att ha de svenska vinnarna som jury), men också framförallt: sten-taxi. så sjukt roligt när han börjar prata svenska med alla jenkare och i fast övertygelse tror att de ska förstå. och de som redigerar de där avsnitten är ju också genier.

status härifrån roadtripen

alla dessa jävla slogans alltså.. "MAX hamburgare - vi har sveriges mest nöjda kunder", "Statoil - förändrar vardagen"..
vad fan!
kan ingen hitta på nåt roligt som typ "ät hos oss annars jävlar", jag hade ätit.
ojoj, 6% batteri kvar, hejdå

sommarvibbar

nu sitter jag i bilen på väg hem från landstället. har skaffat mobilt internet (hur fantastiskt är det?). det har varit mest jobb, men kanske bra med miljöombyte ändå. ska bli så roligt att åka vattenskidor och annat i sommar image10

RSS 2.0