and i guess that i just dont know

ofta i skolan tycker min omgivning att jag sitter lustigt..
image9det kan se ut ungefär (precis) såhär som henrik

..men jag förstår inte varför

annars händer här inte mycket, sitter vid min dator och borde plugga till spanskprov. köpte några roliga tishor på internet igår. ikväll går 100 höjdare, men jag tycker inte alls att det är lika roligt som det brukade vara, känns som att det borde gå att hitta mer intressanta människor än vad de gör. kommer ändå inte kunna se det då jag har fett prov i morgon, får väl lydigt gå och sätta på inspelningen nu..

att leva upp till namnet


undrar just vilken dag det är idag..

plagiat schmagiat

Att Håkan Hellström snor melodier o texter hejvilt är knappast någon nyhet, inte heller att jag älskar att sitta o pyssla med hyperlänkar o allt vad det heter i massor av minuter, så här kommer en lista på några av de låtar han lånat melodin från. jag tycker det är fint att han hyllar all den musik han inspirerats av. många klagar på att "hellström plagierar ju bara", vilket är jävligt dumt då han alltid gör något nytt och fint av det. vem skulle inte bli glad över att håkan snor ens melodi?

Brännö Serenad - My love is your love - Isley Brothers

Zigenarliv dreamin' - Going up the country - Canned Heat (Bängen Trålar - Nationalteatern)

Här kommer lyckan för hundar som oss - Son of st. Jacobs - Broder Daniel

När jag ser framåt - Pie Jesu - Andrew Lloyd Webber

inget

jag hatar när låtar heter som något namn, ändå är alltid de låtarna de bästa, jag tycker är lustigt. jag tänker på låtar som "oh yoko", Ingentings "julia", "eleanor rigby".. listan kan göras lång.
återigen; det var allt.

Vår!! (inte klychigt, nejnej)

det känns så sjukt mycket som att det är fredag en torsdag som denna. allt det jobbiga den här veckan är i stort sett över (hade tex nationellt prov i matte idag) och fredagskänslan (synonym med glädjekänslan) förstärks garanterat av det oerhört trevliga vädret som varit här ett tag nu, man blir bara glad och får upp hoppet.

det är svårt det här med rubriker

på en biologilektion för några dagar sen skulle vi skriva om knark. man skulle skriva en a4 om valfri drog, vi var i datasalen.
utöver läraren fanns en praktikant/observerare/dum jävel som studerade på lärarhögskolan i klassrummet. han skulle tydligen vara "jättebra på svenskan" och honom skulle vi därför låta läsa igenom våra arbeten innan vi lämnade in dem för att "få hjälp med meningsbyggnaden".

mitt under lektionen kommer den klassiska, iaf för mig (jag försöker alltid yrka på korrekt svenska, t. ex. försöker jag ofta övertyga min (inte alltid så intelligenta) omgivnig att "entrecôte" uttalas [antrekott] medan alla svennebananer säger [entrekå]. nåväl; fortsätt läsa äventyret nu. du kommer säkert behöva läsa om meningen innan parentesen, så gör det nu), diskussionen om hurvida det heter "bättre/större/you name it än dig" eller "än du" upp (ja, jag vet, det blev ett jävla långt och jobbigt stycke att läsa nu).

den "superbra" snubben på svenska sa, självklart, att det heter "än dig".

när jag hursomhelst blev klar med arbetet (o så lätt med wikipedia till hands) sa läraren att jag skulle låta praktikanten läsa igenom det först. "jag tänker fan inte låta någon som inte vet att det heter "bättre än du" förbättra svenskan i mitt arbete," löd mina hårda ord, varpå läraren inte tyckte att jag ska vara så kaxig.

so much for lärarhögskolan..

nånting

Precis hemkommen från hellström-konsert som, om du undrar, var fantastiskt bra. nu är jag hes och trött som fan, orkar knappt trycka ner tangenterna.
en otroligt bra supply att ha med sig på konsert är öronproppar. det bästa med dem är att du inte hör hur falsk och jävligt du själv sjunger med, och en till bra grej är att man inte blir döv.
jag orkar inte skriva mer och kommer inte på nåt intressant, mina ögon går i kors och snart trillar jag väl av stolen. jag ska sova nu

pessimism

när man diskar efter middagen hör man mycket intressanta saker på radion. med ord som "jag tror att meningen med livet är lycka, och en viktig del i det är att ett barn växer upp med en mamma och pappa" predikar en medlem i "jesu kristi kyrka av sista dagars heliga" om att bevara kärnfamiljen.
alla kristdemokrater med sina uråldriga argument mot homoäktenskap och liknande borde kastas ut ur rikstan och föras bort till nåt ställe där de kan leva sina liv utan äckliga bögar och aborter.
plötsilgt kändes låtvalet "walk idiot, walk" perfekt att fortsätta kvällspasset med..

jag avslutar med ett citat från dn:s chatt med plura idag:

emma: hej, kommer allting ordna sig?
Plura: Nej.

strawberry fields forever

helgen blev som planerad; sov mycket men köpte också lite kläder. att sova till ett och sedan spendera dan med att läsa bok och sitta framför datorn utan någon som helst fysisk aktivitet är dock inte den optimala planeringen för att somna lätt och gott på söndagskvällen. jag somnade som väntat ganska sent och drömde mardröm. om du vill veta vad den handlade om kan du läsa nästa stycke, annars inte.

jag är ensam hemma en kväll och jag minns inte riktigt hur drömmen börjar, men vi säger att jag sitter och tittar på teve när jag hör någonting mystiskt i mitt hus. jag ser två gestalter (säkert mördare båda två) ståendes i mitt vardagsrum, den ene med kniv i handen, psycho style, över den andre. phue, kan man ju tänka, att de inte är ute efter mig, men så plötsligt börjar en av dem att jaga mig. han jagar mig runt i hela huset tills jag på något sätt lyckas lura in honom i kylskåpet och stänger in honom. jag tar en telefon och ringer polisen .
hopp i handlingen en kvart och vips är polisen tydligen där och arresterar mördaren som jagat mig. frid och fröjd och jag är beredd att vakna upp, just som jag kommer att tänka på den andra knivmördaren. jag ringer polisen igen, men de tror mig inte.
jag vaknar. fem och fyrtiosju.

image3

sovasovasovasova

gud vad jag bara ska sova den här helgen. det är onaturligt att gå upp halv 8 varje dag. och lyssna musk.

ok, så

nu har jag fixat en identisk blogg även med de gamla inläggen:



därav även de mycket märkliga tidpunkterna..

rubriker är väl jävligt överskattat

jag är inte alls bäst i världen på att kliva upp på morgonen. faktum är att jag har fått utveckla ett system som kräver sin väckarklocka; först går radion igång (p3 och morgonpasset, inte helt dumt att vakna till) för att så småningom väcka mig ur min djupa dvala, därefter bryter helvetet lös efter cirka 20 min - den piper utav bara fan.
tråkigt nog har det gått så långt att jag blivit imun mot radion, så varje morgon vaknar jag till ljudet av endast pip, not quite lika motiverande att kliva upp till (och såå mycket lättare att ligga kvar och somna om till (jag är fan inte vid medvetande första vakna minuterna)). som följd av detta skruvar jag naturligtvis upp ljudvolymen lite till varje gång så att jag ska vakna morgonen efter, men det verkar inte hjälpa.

dagens bonus: jag kommer helt vänligt åkandes med mopeden på en fin liten cykelväg (verkligen helt lagligt since it is a ciao) en mulen morgon på väg till skolan. i örat ljuder någon slumpad popdänga och jag svänger förbi en bom när en gammel gubbjävel träder fram bakom kröken. jag tittar inte på honom men tycker jag ser något underligt i ögonvrån så jag slänger iväg en blick:

image4obs: ej autentisk bild

det är såna saker man kan tänka ska göra ens dag, men jag vene, jag har inte varit på superhumör idag, men det kanske mestadels beror på att jag vaknade av det jävla pipet kl 6.25 (ok, lögn, inte förens 7.13 får du upp mig).

läs "jag"

du har en svensklärare som alltid sätter vg på allt och alla som uppfyller kraven: inte oläsbart och minst två meningar. du får gång på gång samma betyg som alla andra särskrivna skittexter med rader som "boken var jätte bra/en mästerverk".
du hör att en kompis som har skrivit en tre sidor lång text om valfri filmregissör får vg och tänker "otippat, uundrar vad jag får..". du har gjort samma uppgift (om tim burton) men bara på en knapp sida ikl. bild på tio centimeter. du går fram till läraren och undrar vad du fick för betyg. du är säker på att ett "jag har satt vg på den här" kommer nå örat inom en snar framtid. istället för den nästan redan sagda bokstavskombinationen hör du: mvg.

men är det inte så, att när man är heelt säker på att någon ska reagera på ett speciellt sätt, eller när man är 100 på att nåt inte kommer hända, att det alltid blir just tvärtom. och med tanke på det kommer det säkert ha gått skit på det nationella provet i eng förra veckan..

Kitchen Nightmares

"this is fucking rotten! i fucking ate that" "never, ever serve that shit again!"

en fredag på teven

Har du någonsin haft någon respekt för eller diggat någon låt av magnus uggla - think again. kollade just på "var fan är mitt band" och det var bland det sämsta jag sett (ok överdrift, finns så mycket skit). uggla är en fet tönt som är aldeless för självgod. dessutom är han homofob och en mes. byter hotellrum 5 ggr "finns det inget med badkar?" "det var liten säng och dålig teve", jävligt rock.. dessutom bara snubbar med

ett bättre koncept (om än lite underligt) verkar "berg flyttar in" vara. jag gillar henne.

Broder daniel och håkan

igår upptäckte jag broder daniel på riktigt för första gången. jag har haft cruel town på ipoden ett bra tag, och gillat det, men de andra skivorna har varit helt omöjliga att få tag på. igår hittade jag dem tillslut och jag gillar det! speciellt Son of s:t jacobs och I'll be gone (som, trots filmmedverkan och att den antagligen är alla 1-låt-fans stora favorit tillsammans med shoreline, enligt mig är en av deras absolut bästa låtar).
På båda låtarna har dessutom Håkan Hellström spelat med bd (och han har även snott gitarrslingan från son of.. till en egen låt), något som självlart drar upp intresset. och hans nya skiva är underbar.

oh you're so silent ludvig

Alla andra har blogg, så varför inte jag också? har legat och tänkt på vardagliga saker och tänker "det där hade fan passat bra in att skriva i min blogg, men juste, jag har ingen.."
så nu får det vara dags, men först; matematik, måste springa!

RSS 2.0