dagens nördinköp


en "airport express" som gör att jag kan skicka musiken jag spelar i itunes trådlöst till mina högtalare - utan någon sladd. nästan som magi.

dagens musikinköp

jag har idag inhandlat några lp-skivor:



imperiet - blå himlen blues.
jakob hellman - ...och stora havet, jag har såklart redan den, i två exemplar, på cd och i ipoden, men jag tänkte att av stora havet kan man inte få nog. och när hellman envisas med att inte släppa flera skivor får man väl hålla till godo med den som finns. dessutom kostade den bara 80 kr.
johan hedberg - 5-spårs ep, ena halvan av suburban kids with biblical names har släppt en svenskspråkig 5-spårs ep.
the shins - chutes too narrow, jag lyssnade väldigt mycket på den för ett tag sen (det känns pinsamt att säga att "för ett år sen" iom att jag bara är 15) och tyckte mig behöva den till min vinylsamling.

i och med att jag hatar formatet cd (dels pga att man precis lika gärna kan ladda ner skivan som att köpa den och låta den stå och damma i ett hörn, dels pga att en liten plastbit ska kosta 169 spänn) tycker jag att det är skittrevligt att ha fått igång min morfars gamla lp-spelare. varje gång man slänger på en skiva är en hel liten kulturupplevelse, känns det som.

rubrik...

Popaganda idag. bäst var såklart säkert!, och sämst vapnet (förutom dem såg jag även shout out louds som var riktigt bra de också). vapnet kändes ganska trötta och publiken, tja, vad väntar man sig klockan 15 en regnig fredagseftermiddag. 
det var hur som helst jävligt värt de 280 kronorna, jag hade inte tvekat att betala det för att bara se annika norlin, så fruktansvärt jävla bra.
under säkert! stod jag, och min vän, bredvid tre tjejer. när vi var på väg hem träffade vi dem igen. de kom ifrån uppsala och skulle bli hämtade av en förälder. vi stod och pratade en liten stund tills skjutsen anlände. vi sa hejdå, och jag minns inte ens något av deras namn.

som bonusanekdot kan jag idag berätta om när vi skulle springa på tunnelbanan.

jag hörde hur ett tåg anlände när vi stod i rulltrappan på väg ner till spåret och vi skyndade oss. väl nere på perrongen skulle dörrarna på tåget precis till att stängas, jag insåg mina begränsningar och saktade ner. men så sprang en tjej en bit  framför oss fram till dörren och försökte pressa sig in. hon fick hjälp av några, som jag skulle kalla dem, data-sport-nörds-studenter (de luktade svett) som pressade upp dörrarna åt henne. jag och min vän, framförallt han, såg chansen och sprang också fram för att pressa oss in. det gick galant för honom och jag som kom hackii klarade mig igenom det trånga passaget med lindriga klämskador. snubbarna som pressat upp dörrarna skrattade med oss och sa att "men lite svinn (mig alltså) får man ju räkna med".
efter en liten stund hördes det ur tågets högtalarsystem "den sista dörren i den sista vagnen kommer inte att öppnas vid nästa station pga att de två sista resenärerna (jag kommer inte ihåg vad han använde för verb här, men låt oss säga;) pressade sig in" kort tystnad "vi kan kalla det.. sabotage"



musik, för en gångs skull. det är ändå det som allt handlar om.

boris och the jeltsins kommer utan tvivel få nästa genombrott på popscenen. de är mycket, mycket, verkligen fruktansvärt bra. jag hoppas att någon mäktigare person än jag också upptäcker dem och hypar dem som fan, det är de värda.
jag kan tycka att det är fruktansvärt tråkigt och onödigt ibland när nån påstår att ett band låter som ditten eller datten, men jag skulle ändå vilja skriva att boris låter en hel del som en blandning mellan håkan hellström och pascal, om ni vet vilka de är. också ett mycket, mycket bra band.

humor

jag drömde inatt... nä.
något roligt istället.

jag drömde i natt (undrar om jag nånsin kommer skriva ett inlägg som inte börjar så) att jag skrev ett blogginlägg här. det hade jag inte gjort, när jag tittade efter. jag kommer inte heller ihåg var det var jag skrev, men jag tror det var ganska bra. det vore lustigt om det var det här.

jahapp,

det var det det. and here comes the rain.

inatt drömde jag nog den finaste drömmen jag någonsin drömt. men den får ni inte veta om.
jag vaknade klockan åtta och besviken på den tidiga timmen hämtade jag datorn och gick tillbaka till sängen. där lyssnade jag musik i hörlurarna och somnade igen. jag vaknade igen vid halv elva med nån pink floyd-låt i öronen och sen gick jag upp.

ut på havet och åka båt, hela dagen. vi åkte långt och jag körde hela tiden. 1000 sund, klippor och vikar, dumt att inte kunna dokumentera i bild. otroligt vackert. bad i en timme och efter det åka till "pelles rökeri" för att grabba tag i en rökt makrill på bryggan.

en fin avslutning på den här sommarens soliga dagar.

RSS 2.0